Hanki osaamista jota voit myydä

Tykkään aika usein leikkiä sellaista ”mitä jos” -leikkiä. Miten toimisin, jos… Mitä tapahtuisi, jos… Uhkakuvat nousevat omassa päässä joskus aika pelottaviksikin, mutta sitten niihin löydetään ratkaisuja ja todetaan, että kyllä kaikki järjestyy, jos…

Viime syksynä pohdin, mitä tekisin, jos jäisin työttömäksi. Olin jo jonkin aikaa seuraillut yritysten työpaikkailmoittelua ja todennut, että minulle soveltuvia työpaikkoja on hyvin vähän. Muutamiin paikkoihin olen laittanut hakemuksenkin ja kiitos-mutta-ei-kiitos -viestissä on aina kerrottu, että tätäkin paikkaa haki 350 ”hyvää hakijaa”.

Näistä lannistuneena uhkakuvat nostivat taas päätään. Mitä jos jään työttömäksi, enkä löydä uutta työtä? Tämä johti siihen, että aloin pohtia mahdollisuuttani ryhtyä yrittäjäksi. Sillä hetkellä tajusin jotain karmivaa: minulla ei ole mitään sellaista osaamista, jota voisin myydä. Tottakai jotkut yritykset ostavat HR-palveluilta yksityisiltä henkilöiltä, mutta tällaiset henkilöt lienevät näiden ja noiden tieteiden maistereita, jotka ovat työskennelleet useita kymmeniä vuosia henkilöstöalan vaativissa tehtävissä. Suljin siis sen vaihtoehdon pois.

Pohdin, googlasin, tutkin, mietin, analysoin ja tein itsetutkiskelua. Mitä minä haluan isona tehdä? Minkälainen työ soveltuu persoonalleni? Mikä minua kiinnostaa?

Lopulta löysin sellaisen koulutuksen, joka paitsi kiinnosti minua älyttömän paljon, myös antoi selkeät mahdollisuudet toimia yrittäjänä hyvin pienellä rahallisella panostuksella. Ilmoittauduin siltä istumalta ravintovalmentajan koulutukseen ja päivääkään en ole katunut! Koulutus on nyt puolessa välissä ja olen jo aloittanut valmentamisen kolmen asiakkaan kanssa (nämä toki harjoitusasiakkaita).

Minulla on toiveikas olo tulevaisuuden suhteen. En ole perustamassa yritystä ainakaan vielä (laskutuksen teen toistaiseksi Ukko.fi -palvelun kautta), mutta minua helpottaa tieto siitä, että nyt minulla todella on selkeä osaaminen, jota voin sellaisenaan myydä. Mistäs sen tietää, vaikka parin vuoden päästä toimisin täysipäiväisenä yrittäjänä ja tienaisin sillä elantoni. Ainakin minulla on nyt mahdollisuus siihen.

Tästä päästäänkin siihen, että mielestäni kaikilla ihmisillä pitäisi olla jokin sellainen osaaminen, jota voi lähteä yrittäjyyden tai kevytyrittäjyyden kautta myymään tilanteessa, jossa töitä ei vaan yksinkertaisesti löydy. En tässä vaiheessa edes lähde avautumaan siitä, kannattaako Suomessa olla yrittäjä vai ei (tosin kuulen todella mielelläni muiden ajatuksia asiasta), mutta ainakin sitä voi tehdä vaikkapa osa-aikaisen työn ohessa ja siten täydentää tulojaan.

Omaan tulevaisuuteensa voi ja kannattaa panostaa omilla valinnoilla. Mitä jos…?

whatif

Kommentoi (onnistuu myös anonyymisti, kun jätät kentät tyhjäksi)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s