Blogi

Taas mennään rahan takii?

Miks sä teet lapsia, jos et sä aio olla niiden kanssa? Olen ollut äitiyslomalla/vanhempainvapaalla noin puolitoista vuotta. Jostain syystä hyvin pian sen jälkeen, kun poikani täytti vuoden, alkoi takaraivossa kolkuttaa ajatus työhönpaluusta. Rahan takia? Ei, yllättävää kyllä, vaan - ja nyt kannattaa vetää henkeä ja istua alas, sillä aion sanoa jotain kamalaa - siksi, että… Jatka lukemista Taas mennään rahan takii?

Äitiyslomallakin voi olla työnantajaa ikävä

Raskausaikani ei ollut mitään varsinaista herkkua. Alun pahoinvointi vaihtui tosi nopeasti erilaisiin kiputiloihin ja sydämentykytykseen, joka taas aiheutti huimausta. Luojan lykky oli se, että Goforella on mahdollisuus tehdä etätyötä, joten pystyin tekemään töitä kotoa käsin pahimpina päivinä. Töissä yritin käydä sitkeästi loppuun saakka, mutta lopulta ihanat tiimikaverit saivat taottua päähäni, että työ on toissijainen asia… Jatka lukemista Äitiyslomallakin voi olla työnantajaa ikävä

Työnantaja haluaa tietää, mikä hakijaa oikeasti kiinnostaa ja innostaa

Monilla on tapana työtä hakiessaan korostaa, miten valmis ja innokas on kaikkeen. Siinä lienee taustalla pelko siitä, että sulkee itseltään jotain mahdollisuuksia pois, jos lähtee kovasti omia toiveitaan luettelemaan. Voihan niinkin käydä, jos ei muista kohtuutta, mutta kyllä ihmisen täytyy tietää, mitä itse haluaa tehdä - edes yleisellä tasolla.

Työyhteisö, jossa jokainen tulee kuulluksi

Voitko kuvitella sellaisen työyhteisön, jossa kuka tahansa "tavallinen tallaaja" voi esittää idean - pienen tai suuren - ja tulla ihan oikeasti kuulluksi? Idea voisi koskea päivittäistä työntekoa ja olla oikeastaan mitä tahansa "voitaisiinko hommata hedelmiä toimistolle?" ja "voitaisiinko siirtyä käyttämään tällaista uutta systeemiä, joka helpottaisi arkea ja nopeuttaisi työntekoa?" välillä. Tai sitten se voisi olla… Jatka lukemista Työyhteisö, jossa jokainen tulee kuulluksi

Voiko työhyvinvointi kääntyä itseään vastaan?

Toimistolla on huolehdittu työntekijöiden hyvinvoinnista monin eri tavoin. Organisaatiorakenne on matala ja yhteisöllisyyttä korostetaan. Projektit ovat monipuolisia, ja erilaisia työrooleja pystytään räätälöimään kunkin henkilökohtaisten kompetenssien ja toiveiden mukaisesti. Jokaisella on työkavereiden, tiimin ja työnantajan tuki. Itseohjautuvuuteen kannustetaan. Työnteko on tehokasta, mutta rentoa. Avonkonttorin viihtyvyyttä lisäävät erilaiset tilanjakajat, firman tarjoamat kuulokkeet, monipuoliset tilaratkaisut ja erikokoiset neuvotteluhuoneet,… Jatka lukemista Voiko työhyvinvointi kääntyä itseään vastaan?

Mikä ihmeen käyttäjälähtöisyys?

Vielä vuosi sitten kuvittelin tietäväni kaiken mitä tarvitsee tietää modernista teknologiasta, uusimmista sosiaalisen median palveluista ja nykyaikaisesta yritystoiminnasta. Kuvittelin eläväni aallonharjalla. Ilmeni, etten tiennyt mistään mitään. Tullessani töihin Leadinille (nyk. osa Goforea), ilmaisut kuten frontti, bäkki, full stack, UX, UI ja pamu olivat minulle silkkaa hepreaa. En ollut koskaan kuullutkaan mistään UX-suunnittelusta. Kuvittelin sen olevan… Jatka lukemista Mikä ihmeen käyttäjälähtöisyys?

Miten töitä haetaan – tai oikeastaan, miten niitä ei haeta?

Jokaisen työnhakijan pitäisi työhakemusta lähettäessään astua hetkeksi rekrytoijan saappaisiin. Tehdä hieman mielikuvaharjoittelua. Sulkea silmät ja kuvitella olevansa se henkilö, joka hakemuksen vastaanottaa. Se henkilöhän ei tiedä hakijasta mitään. Hänellä ei ole minkäänlaisia ennakkotietoja. Hänellä on vain ne tiedot, jotka hän saa hakemuksesta ja CV:stä. Miten tämä ihminen voi arvioida hakijan soveltuvuutta kyseessä olevaan työtehtävään, jos… Jatka lukemista Miten töitä haetaan – tai oikeastaan, miten niitä ei haeta?

Muutokseen sopeutuminen

Miten sopeutua yllättäviin muutostilanteisiin?

Sattuipa kerran että. Saimme työyhteisössämme uutisen, että yrityksemme on myyty isommalle toimijalle. Rekrytointi- ja HR-hommat ottavat aikalailla lisää leveyttä, kun noin 80 henkeä muuttuu yli 300 hengen työyhteisöksi. Samalla itsenäiseen (=yksinäiseen) työtehtävään tuleekin tiimi. Toimitilat muuttuvat. Työkaverit muuttuvat. Työtehtävät muuttuvat. Käytännöt muuttuvat. Vastuualueet muuttuvat. Tiimirakenteet muuttuvat. Kun isoja muutoksia tulee yllättäen, voi itse kullakin olla… Jatka lukemista Miten sopeutua yllättäviin muutostilanteisiin?